Meslek hastalıklarını önlemeye yönelik olarak gerçekleştirilen Ergonomi Çalışmaları kapsamında, tüm çalışanlara “ergonomik sandalye” ve “bilek destekli mouse pad” dağıtıldı. Böylelikle, devamlı bilgisayar kullanan çalışanlarda oluşabilecek kas iskelet sistemi hastalıklarının ve karpal tünel hastalığının önlenmesine katkı sağlandı.
Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Ülkemizin değişmez gerçekliğinden biri, deprem bölgesinde yaşıyor olmamız. Bu kapsamda, bilinçli bir toplum oluşmasına katkı sağlamak amacıyla 10-14 Kasım 2014 tarihleri arasında RFK kampüste deprem farkındalık haftası düzenlendi. Düzce depreminin de hatırlandığı bu haftada düzenlenen etkinlikler çerçevesinde deprem kartları, deprem düdüğü ve feneri dağıtıldı.
Kandilli Rasathanesi işbirliğiyle Deprem Simülasyon Tırı kampüsümüzde misafir edilerek öğrenci ve çalışanların 5.5 şiddetinde 15 saniyelik bir depremi 1 hafta boyunca tatbik etmesini sağlandı.
Deprem farkındalığı ile ilgili Nasuh Mahruki’ inin konuşmacı olduğu üniversite geneline açık bir seminer düzenlendi.
Deprem simülasyon tırı ve seminer videolarına buradan ulaşabilirsiniz.
İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamalarının detaylı şekilde anlatıldığı el kitabı yayınlanmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz.
İş Sağlığı ve Güvenliği Bülten’i 3 ayda 1 yayınlanmaktadır.
Bültenlere Bültenlerimiz ulaşabilirsiniz.
Laboratuvarda çalışan Doktora ve Yüksek lisans öğrencileri için çalışmaya başlamadan önce “Laboratuvar Güvenliği Eğitimi” düzenlenmektedir.
Detaylı bilgiye Eğitimlerimiz ulaşabilirsiniz.
Koç Üniversitesi’nde İlkyardım Eğitim Merkezi aracılıyla İlkyardımcı Eğitimleri düzenlenmekte olup, Sağlık Bakanlığı sınavlarına girerek ilkyardımcı personeller belirlenmektedir.
Detaylı bilgi için isg@ku.edu.tr veya fatiher@ku.edu.tr adreslerine mail atabilirsiniz.
Kampüs genelinde Arama Kurtarma Ekibi oluşturma çalışmaları kapsamında gönüllü çalışanlar belirlenerek AKUT tarafından 1 günlük Arama Kurtarma Eğitimi verilmiştir. 6 günlük “Profesyonel Arama Kurtarma Ekibi” oluşturma çalışmaları devam etmektedir.
Detaylı bilgi için isg@ku.edu.tr veya fatiher@ku.edu.tr adreslerine mail atabilirsiniz.
Acil durumlarda, riskli bölgeleren yaralanma, özel durum gibi sebeplerden çıkamayan kişilerin binalardan kolayca tahliyesini sağlamak amacıyla alınan Acil Durum Sandalyeyeleri (Evac-Chair) kampüs genelinde ihtiyaç duyulan bölümlere yerleştirildi.
Detaylı bilgiye Tahliye Sandalyesi ulaşabilirsiniz.
İş Sağlığı ve Güvenliğinde alınacak tedbirleri ve yapılması gerekli çalışmaları, uyulması gereken asgari zorunluluklar olarak değil, çalışanlarımızın güvenliğini ve sağlığını koruyacak olan tedbirler olarak görüyoruz. Buna dayanarak Üniversitemizde yapılan çalışmaların uygulanma yöntemlerini açıklayan bir İş Sağlığı ve Güvenliği Yönergesi oluşturulmuştur. Bu Yönerge’nin temel amacı; İş Sağlığı ve Güvenliği alanında uygulanması gereken temel kurallar, dikkat edilmesi gerekli hususlar ve alınması gereken tedbirler konusunda tüm çalışanlarımızın ve ilgili öğrencilerimizin bilinç düzeyini artırmak ve bilgi eşitliği sağlamaktır.
Koç Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Yönergesi’ne buradan ulaşabilirsiniz.
Uzmanlarımızın ve işyeri hekimlerimlerimizin, iş sağlığı ve güvenliği çalışmaları sırasında doldurması gerekli belgelerin örneklerine buradan ulaşabilirsiniz.